bölcsőde - kisgyermek egészségbiztosítás - gyermekvédelem

Kezdődik a bölcsi! Mit tehetek, hogy megóvjam gyermekem, mikor nem vagyok vele?

A gyermekvédelem életünk minden napján hatalmas hangsúlyt kap attól a különleges naptól kezdve, hogy anyává válunk. Ám ez főleg igaz, mikor eljön a szeptember és kis lurkónk készen áll a bölcsődére (vagy óvodára.)

Hiába is tagadnánk, még a legkiegyensúlyozottabb anyákban is ott motoszkál mélyen a kisördög: vajon biztonságban lesz akkor is, ha nem vagyok vele? S ha baja esne, úgy ki segít neki?

Nagy szerepet játszik gyerekünk jóllétében, ha nem csak azt figyeljük, hogy a bölcsi udvarában hol vannak a potenciális veszélypontok, de az is, ha a lehetőségekhez mérten gondos odafigyeléssel választjuk ki magát a bölcsődét. Hisz ha nyugodt szívvel szeretnénk folytatni teendőinket csemeténk távollétében, akkor csak olyan személy(ek)re bízhatjuk őt, aki mind szakemberként, mind szimpátiában is bizalomerősítő számunkra.

Fontos, hogy ezt követve megfelelően szoros kapcsolatot (a “megfelelően“-t még egyszer kiemelve, nem pedig aggályos, paranoiás értelemben) tartsunk azokkal, akik gyermekünket felügyelik – s bár a gyermek gondviselők maguk is tudnak szaksegítséget nyújtani, általában felhívják rá a figyelmet természetesen, hogy olyan telefonszámot vagy más gyors elérhetőséget adjunk meg, amelyen a legkönnyebben tudnak szólni, ha bármi történne.

kisgyermek biztosítás és gyermekvédelem

Jóllehet, az esetleges baleseteket teljesen kontrollálni lehetetlen, ám ez még nem jelenti azt, hogy gyermekünk védelméről nem gondoskodhatnánk. Ma már szerencsére válogathatunk számos olyan külső szolgáltatáscsomag közt is, melyekkel gyermekünk biztonságát távolról is betudjuk biztosítani.

Ha ilyenben gondolkodunk, elengedhetetlen, hogy olyan csomagra leljünk, amely nem csak biztosítási védelmet nyújt, de mellette a rendszeres megtakarításnak is legyen helye – gyermekünk taníttatására, önálló lakhatására, vagy másra, pl. személyes ambíciójára is fel tudjuk használni.

kisgyermek biztosítás és gyermekvédelem

A biztosítási védelem ma már minden családban elengedhetetlen, hisz ha gyermekünkkel vagy velünk baleset történne, vagy netán egészségügyi problémája merülne fel, akkor egyrészt a váratlan anyagi kihívások (pl. keresőképtelenség, gyógyszerek, magánorvosi ellátás ára) leküzdésében is legyen egy biztos támpont, ahonnan anyagi segítséget is kapjuk.

Másrészt – de legfontosabbként – kisgyermekünknek mindannyian a legmegbízhatóbb és legempatikusabb segítséget szeretnénk, hogy kis lelke a vele történt trauma következtében a lehető legkisebb mértékben sérüljön.

Ehhez mérten vannak már olyan kiegészítő biztosítások is, melyek 100%-ban olyan gondozás nyújtását biztosítják, amik a gyermek igényeihez, állapotához igazodnak – elősegítve ezzel a sérült kicsi lelki komfortját és teljes gyógyulási folyamatát.

kisgyermek biztosítás és gyermekvédelem

Ilyen például:

 • telefonon történő orvosi tanácsadás
 • 24 órás orvosi call center gyermekorvossal a hét minden napján
 • Ez azért is jó, mert ha a gyerek megbetegszik (valljuk be sokszor hétvégén vagy éjjel ), és sürgősen válaszra szorulsz, akkor az operátor a gyakorló orvos munkatársnak továbbítja a hívást, aki megválaszolja kérdéseidet, tanácsot ad mit tegyél
 • a felépülést hatékonyan segítő szolgáltatások (kényelmi, étkeztetési, egészségügyi, stb.)
 • szolgáltatási igény fogadására kijelölt kapcsolattartó központ működtetése

Amikor hasznos kiegészítő biztosítást kötni

 •  Gyorsan terjedő gyermekbetegségek: pl.: tüdőgyulladás, bárányhimlő, skarlát. Jól tudjuk, ezek a betegségek nagyon gyakran fordulnak elő, miután a gyermek közösségbe lép.
 • Akut sérülések, balesetek: a baleset fogalma önmagában igen tág, de ide tartozik minden olyan sérülés, amely hirtelen egészségkárosodást vagy súlyosabb esetben életveszélyt eredményez.Ez lehet kisebb égés, csonttörés vagy ételmérgezés.
 • A biztosító díjátvállalása: ha velünk, szülőkkel történik egy tragédia, átvállalja a biztosítás díját a lejárat időpontjáig, azaz a megtakarítási cél nem fog meghiúsulni, a szerződés a gyermekre kötött kiegészítő biztosításokkal együtt a tartam végéig él tovább.
 • Kórházi ellátáskor, műtét esetén: anyagilag már az első naptól megtérülhet, ha a gyermek több, mint 24 órát tölt kórházban. A műtéti térítésre szóló kiegészítő biztosítás általában a rutin műtéti beavatkozásokat is magába foglalja (pl.: mandulaműtét), sőt az egyszerűbb sebészeti beavatkozást igénylő, de bent tartandó rehabilitációs időszakokra, gyógytornás terápiákra is kiterjed (pl.: térdízületi műtétet követően az első pár napban)
 • súlyos betegségek, krónikus állapotok: pl.: daganatos megbetegedések, súlyos fertőzések, illetve fejsérülés következtében fennálló szövődmények,
  gluténérzékenység, cukorbetegség, epilepszia és egyéb autoimmun betegségek segíti anyagilag a családot, hisz tudjuk, hogy a gyógyszerek, a kezelések, az orvosi ellátás nem olcsó, jól jön a segítség.

kisgyermek biztosítás és gyermekvédelem

Fontos kiemelni, hogy a gyerek védelmére szóló biztosítás az ilyen hosszú távon fennmaradó állapotoknál mindenképp hasznos segítséget nyújthat a folyamatos egészségügyi kiadásoknál (pl.: gyógyszerek, időszakos kórházi kezelések, gyógysegéd eszközök, stb.), illetve egyéb felmerülő költségeknél (pl.: magánorvosi ellátás )

Ráadásul abban is segítséget nyújthat, hogy a diagnózis pontos felállításában és az annak megfelelő kezelés előírásában más elismert orvos is részt vegyen (második orvosi vélemény) – fokozva ezzel kisgyermekünk gyors felépülését és növelve biztonságérzetét a számára legideálisabb ellátás keretében.

Figyeljünk hát oda kicsinyeinkre természetesen, ám ha velük vagyunk, ha nem, a professzionális segítségnyújtásra bármikor szükségük lehet. Ehhez mérten válasszuk ki számára a megfelelő egészségbiztosítást.

 

Hasznosnak találtad? Oszd meg a többi anyukával!

Kántor Ibolya

 

Szólj hozzá!