Állatos mesék

Állatos mesék a Bookuniverse-től | Állati sorozat! PLUSZ #2

Első rész – Kreatív játékok és babák az ősz jegyében 

Második rész – Ötletes, női divatkiegészítők anyatigriseknek 

Plusz – Esti mese Skolik Ágnestől: a béka és a gólya

Harmadik rész – Állatira hasznos cukiságok anyának és babának

Negyedik rész – Állatok az otthonodban (Dekorációk & Lakberendezés)

Ötödik rész – Állatira trendi babaholmik

A Bookuniverse is összehozott egy válogatást Állati sorozatunkba, még hozzá nem is akármilyent, hiszen a széles paletta nem csak mindenki kedvenc állathőseit tartalmazza, de gazdag kreatívnál kreatívabb könyvalkotásokban is – ha a végére érsz, a végén magadnak akarsz majd egyet, nem kicsidnek!

Az állatok világnapja alkalmából mindenképpen szerettünk volna egy könyves összeállítást is bemutatni számotokra. Biztosak vagyunk abban, hogy már nagyon sok olyan ajánlót olvastatok, amely magyar gyerekkönyveket mutatott be, így arra gondoltunk, hogy egy olyan angol kiadó kínálatából szemezgetünk, amelyet valószínűleg még kevesen ismertek, azonban szerintünk mindenképpen figyelemreméltó.

Az Usborne kiadó gyermekkönyvei angol nyelvűek, így amellett, hogy nagyon szépek és strapabíróak, megvan az a hatalmas előnyük is, hogy a picik és az ovis korú gyermekek esetén segítséget nyújtanak a szülőknek a játékos nyelvátadáshoz, később pedig a könyvek segítségével a gyerekek remekül kiegészíthetik és elmélyíthetik az iskolában megszerzett tudást.

Állatos mesék

A kiadónak közel 3000 kiadványa van jelenleg forgalomban, így egészen biztosan mindenki találhat olyan könyvet, amely elnyeri a tetszését, legyen szó akár mesekönyvről, regényről, babakönyről vagy ismeretterjesztő, esetleg kreatív kiadványról. Mi nagyon szeretjük a könyveket, sok könyvvel találkoztunk már, így elhihetitek, hogy az Usborne kiadványok valóban kivételesek.

A legkisebbek abszolút kedvencei a simogatós kiadványok. Ezek a könyvek nemcsak szépek, színesek és kedves grafikájúak, hanem a különböző megtapintható, megtapogatható felületek is rabul ejtik a gyerekeket. A kicsik imádják, hogy minden oldalon más és más textúrával találkozhatnak, még az iskolások is rendszeresen végigtapogatják ezeket a kiadványokat, ha találkoznak velük.

Állatos mesék Állatos mesék

A kiadó That’s not my sorozatában találhattok mackós, kutyusos, cicás, rénszarvasos, kacsás, bárányos, zsiráfos, méhecskés, mókusos és még sok más egyéb állatos kiadványt. A tíz oldalas könyvecskékben a címszereplő állatot keressük, miközben minden oldalon egy nagyon hasonló, de mégis más tulajdonságokkal rendelkező állatot találunk, azonban a könyv végén természetesen megtaláljuk a mi állatkánkat is.  A kiadvány szövegezése egyszerű, minden oldalon újabb és újabb angol főnevekkel és melléknevekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek, ráadásfeladatként pedig minden oldalon meg kell találni egy fehér egérkét is!

Elérésükhöz katt ide >>

Azonban a That’s not my sorozattal koránt sincsen vége a simogatós kiadványok sorának, számtalan típust találhatunk még a kínálatban, így a teljesség igénye nélkül mutatjuk a kedvenceinket!

Állatos mesék

Állatos mesék

A playbook-ok közül az Animals playbook élénk színevel, simogatni való felületeivel és ujjvezetőivel biztosan minden gyermek kedvence lesz, miközben az Animal words a szülőknek is segítséget nyújt az angolozáshoz azáltal, hogy az állatok angol elnevezéseit is tartalmazza.

 A hangpaneles playbook-ok, olyan nagyalakú csodakönyvek, amelyekben simogatós felületek, kukucskáló ablakok és ujjvezetők is találhatóak, sőt néhány kiadvány már kinyitható részekkel, fülecskékkel is fel lett szerelve. Miközben a gyerkőcök végigtapogatják a színpompás oldalakat, a hangpanel segítségével az illusztrációhoz kapcsolódó hangokat, dallamokat hallgathatnak meg. Még a legnyughatatlanabb természetű totyogó is hosszú percekig ámulva fogja lapozgatni ezeket a kiadványokat!

Állatos mesék

Állatos mesék

Állatos mesék

Elérésükhöz katt ide >>

Állatos mesék

Illetve azokat a Sound book kiadványokat, melyek nem a simogatós kategóriába tartoznak itt tudod megnézni >>

Volt már olyan tapasztalatotok, hogy a egy könyv nem ragadta meg a kicsik képzeletét, nem kötötte le őket? Ez biztosan nem fordulhat elő, ha a Slide and see kiadványok közül válogattok. A tíz oldalas, különböző témájú könyvecskék érdekessége, hogy az oldalak elcsúsztatható, mozgatható részeket tartalmaznak. A könyvecskék nézegetése közben így a mozgatás hatására a teknősök elbújnak el a páncéljukban, dinoszauruszok emelgetik vagy hajtják le a fejüket és majmok hintáznak a fák között.

Állatos mesék

Állatos mesék

Őket itt tekintheted meg >>

A nagyobbaknak azonban már a Peep inside kiadványokat ajánljuk. Minden egyes könyvben más-más téma kerül feldolgozásra (tenger, fa, állatok lakóhelye, éjszakai élet, farm, dzsungel, dínók, lovagvár, kert, űr, állatkert), így a kicsik nagyon sokat tanulhatnak a látványos és meseszép képekkel tarkított könyvecske lapozgatásával. Kukkantsd meg őket itt >>

Állatos mesék

Állatos mesék

Állatos mesék    Állatos mesék

Az ismeretterjesztő kiadványok közül a nagyobbaknak még a Beginners és a Young Beginners sorozatra szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Mindkét sorozat szuper azoknak az óvodás, kisiskolás gyerekeknek, akik nemrég kezdték a nyelvtanulást, mivel viszonylag kevés szöveget tartalmaznak, azonban ennek ellenére nagyon informatívak és hasznos ismereteket közvetítenek. 

Állatos mesék

Állatos mesék

 

Állatos mesék

Állatos mesék      Állatos mesék

Szótanító jellegű kiadványaink közül is több olyan szerepel a kínálatban, amely az állatokkal foglakozik. Bár minket elbűvölt az 1000 animals kiadvány is, félve attól, hogy megriadtok a sok új szótól, most a 199 sorozatot választottuk bemutatásra. A 199 sorozat a kiadványokban tematikusan mutatja be az állatokat, legyen szó a tanyán, az állatkertben vagy akár a kertben található állatokról, de létezik már külön a különböző madárfajokat bemutató kötet is!

Állatos mesék

Állatos mesék

Ezen az oldalon éred el őket >>

 

 

 

 

A kiadó a kreatív vonalon is nagyon erős kínálattal rendelkezik. Az ovis korosztály részére a letörölhető feladatfüzetek igazán remek lehetőséget kínálnak arra, hogy begyakorolják a helyes ceruzafogást, magabiztosságot szerezzenek a vonalvezetésben. A speciális felületi kialakításnak és a kiadványhoz mellékelt tollnak köszönhetően az elkészült mű egy pillanat alatt letörölhető egy papírtörlő segítségével, így a gyerekek akármennyi alkalommal megoldhatják a feladatokat.

Színezéshez és festéshez:

Ujjfestéshez:

A legkedveltebb wipe-clean füzetek egyike a farmos, amelyben számtalan átrajzolni való, különbségkeresés, útvesztőből kijutás és még sok más érdekes feladat vár a kicsikre. 

Állatos mesék

Állatos mesék

Végezetül, az ajánló végére hagytuk a tényleges meséket. A Cow takes a bow and other tales és a többi, a Phonics readers sorozatba tartozó kiadvány nagyon kedves, rímbe szedett, rövid, állatok főszereplésével íródott történeteket tartalmaznak, valamint nagy előnyük, hogy a kiadványokhoz CD tartozik, így a meséket nem csak olvasni lehet, hanem meg is lehet hallgatni, ami sokat segíthet a kiejtés helyes elsajátítása során.

A Reading programme is számtalan állatos történetet tartalmaz, ráadásul különböző nehézségi szinteken megírva, így a kezdők és haladók is megtalálhatják a számukra ideális köteteket. Az egyik legkedveltebb mesekönyv azonban a Farmyard tales mesék gyűjteménye, a The complete book of Farmyard tales. A kiadványban húsz mese szerepel, mindegyik egy farmer családról, illetve az család bolondos, folyton bajba kerülő állatairól szól. (A szemfülesek minden lapozás után egy kis sárga kacsát fedezhetnek fel.)

Állatos mesék

Állatos mesék

Állatos mesék

Állatos mesék    

Nézd meg a választékot ide kattintva!

Tetszett az ajánló? Oszd meg a többi anyukával is!

Az Állati sorozat! előző részei:

Első rész – Kreatív játékok és babák az ősz jegyében 

Második rész – Ötletes, női divatkiegészítők anyatigriseknek 

Plusz – Esti mese Skolik Ágnestől: a béka és a gólya

Harmadik rész – Állatira hasznos cukiságok anyának és babának

Negyedik rész – Állatok az otthonodban (Dekorációk & Lakberendezés)

Ötödik rész – Állatira trendi babaholmik

Szőke Klaudia

 


Szólj hozzá!