öltözködési stílusok nőknek

A stílus tesz téged, nem csak a ruha! | Interjú Puhala Emesével

Az idei év színe, anyukák leggyakoribb öltözködési bakijai, az élénk nem lehet lágy is egyszerre és personal shopping – pár szóban elmesélve, mivel okosodtam meg elcsevegve a Styled By Meshy  stílustanácsadójával. Egy hónapja kezdtem el követni a munkáit, mivel jó ideje annak, hogy én is odafigyelek a szettem és az elveim közötti kommunikációs összhangra. Bár van mit még csiszolgatni és a ruhatáram nincs egészében felfrissítve – főleg hogy a tavalyi évben kihagytam a telet és a tavaszt itthon – viszont az Emesével történő beszélgetés teljesen felélesztette a kedvemet a viseletem komolyabb megtervezéséhez!

 

Próbáld meg pár mondatban megfogalmazni mindazt, ami vagy és azt, hogyan jutottál el idáig. 

Ez az út színes élményekkel, és egy nagy adag önismerettel teli, kacskaringós út volt számomra, de megérte!

Érettségi után pár évet Angliában éltem, ami talán addigi életem legmeghatározóbb élménye volt. Pszichológiai tanulmányaimat is ott végeztem. Aztán a hazaköltözés után elég sok mindenbe sikerült belekóstolnom, de úgy érzem kislányom születése után forrott ki igazán bennem, hogy mivel is szeretnék foglalkozni – így jött a stílustanácsadás.

Itt egyesül mindaz, ami fontos számomra: az angol nyelv (mivel angolul és online is tartok tanácsadásokat), a pszichológia, és az öltözködés szeretete. Szeretek emberekkel foglalkozni, ez soha nem okozott problémát számomra, és természetesen a külső megújuláshoz hozzátartozik a belsőnk rendbetétele is, ami legalább annyira fontos!

öltözködési stílusok nőknek

Mindig is fontosnak tartottad az önkifejezést az öltözködésen keresztül?

Ez, amióta tudom az eszem, így van; sőt Anyukám szerint már 3 évesen is így volt! 🙂

Nem hiába mondják azt, hogy mindössze 7 másodperc elég arra, hogy első benyomást tegyünk. Úgy gondolom a mai világban, főként ha konkrét célunk is van vele, nagyon nem mindegy, hogy milyen képet festünk magunkról, és ez bizony ha tetszik, ha nem, a kinézetünkkel kezdődik.

Mely színek határoznak meg Téged?

Minden ember a saját bőrszíne, szemszíne és természetes hajszíne alapján besorolható egy bizonyos kategóriába, ami meghatározza, hogy melyek azok a színek, amelyek előnyösek számára. Én a hazánkban megtalálható legritkább típushoz tartozok. Nekem a lágy, sötét és meleg színek, vagy leegyszerűsítve a földszínek állnak igazán jól.

A 2019-es év színe a Living Coral, ami egy élénk, mégis lágy szín. Milyen típusú nők viselhetik büszkén idén és mit csináljon az, akinek nem annyira áll jól?

Ha szőrszálhasogató lennék, akkor rögtön ki is javítanám ezt a kijelentésedet, ugyanis egy szín nem lehet egyszerre élénk is, és lágy is. Ugyanis ez pont két ellentétes tulajdonsága egy színnek, vagyis vagy élénk színről beszélünk, vagy lágyról.

A Living Coral egy élénk, világos és meleg szín, ami leginkább a meleg színtípusoknak, azon belül is inkább a Tavaszoknak előnyösebb. De ha esetleg a hideg színtípusok is kedvet kaptak hozzá, akkor nekik érdemesebb az arctól távol viselni, akár nadrág- vagy szoknyaként, cipőként, vagy táskaként, esetleg olyan mintában, ahol zömében azért a színtípusunknak megfelelő színek szerepelnek.  

Az egyik főszolgáltatásaid közé tartozik a szín – és stílustanácsadás. Hogyan kell egy ilyet elképzelni, hogyan ruházol fel több magabiztossággal egy hozzád betérő hölgyet?

A szín- és stílustanácsadás két fő részre osztható. Az első a színelemzés, ahol színes kendők, és mindenféle más segédeszköz és technika segítségével megnézzük, melyek a számodra előnyös színek, amelyek smink nélkül is fiatalabbnak, üdébbnek és szebbnek mutatják az arcodat. Ez a része a legérdekesebb, hiszen Te magad is láthatod, hogy hogyan reagál az arcod egy-egy jó vagy éppen rossz színre. A megfelelő színű ruhák és kiegészítők mellett segítek a számodra előnyös hajszín és sminkszínek megtalálásában is.

Ezután kerül sor a testalkat-elemzésre, ahol átbeszéljük, hogy melyek az előnyös részeid, amiket bátran kiemelhetsz, és melyek azok a területek, amelyeket célszerű inkább álcáznod – mindezeket a neked megfelelő szabásvonalakkal, fazonokkal, ruhahosszakkal, stb.

Ezután közösen meghatározzuk a hozzád legjobban passzoló stílusirányzatot.

A stílustanácsadás végén pedig az arcelemzés segít abban, hogy megismerd a számodra legmegfelelőbb frizurát, ékszereket, és a szemüveg-keret vásárláshoz is hasznos tippekkel látlak majd el.

öltözködési stílusok nőknek

Mindezen információkkal a zsebedben lényegesen lerövidül majd a vásárlásra fordított idő, és egy idő után Te magad is tudni fogod, hogy melyek azok a színek és fazonok, amelyek igazán neked valók. Ebből pedig az következik, hogy nem fogsz felesleges darabokat megvenni, amik aztán évekig csak állnak a szekrényedben.

Mi alapján történik egy professzionális trendelőrejelzés? Miért a Living coral lett az idei szín?

A Pantone nevezetű intézet minden év végén kiválaszt egy bizonyos színt, amit a következő év színének kiált ki. Így 2019 színe most a Living Coral lett, vagyis nagy bizonyossággal hamarosan ez a szín fogja ellepni az üzletek polcait.

Milyen gyakran veszi igénybe a szolgáltatásod kisgyermekes anyuka? Gyakran előfordul, hogy szülés után alacsony önértékeléssel, illetve alakváltozás miatt öltözködési hibákkal találkozol?

Bármily meglepő is a dolog, de az ügyfeleim kb. 90%-a anyuka, ahogyan én magam is.

A babavárás utáni plusz kilók témája számomra is ismerősen cseng, ugyanis majdnem 20 kg túlsúlyt sikerült felszednem a terhességem idején.

Ilyenkor a leggyakoribb hiba amivel találkozom az az, hogy az anyukák alaktalan és oversized ruhákat kezdenek el hordani.

Nekik ezúton is üzenem, hogy ne tegyék, ugyanis ezek a darabok csak még nagyobbnak mutatnak, mint amekkorák vagyunk! Jó hír viszont, hogy a testalkatunk nem változik attól a néhány plusz kilótól sem. Szóval tessék csak bátran mutogatni azt amink van, és nem aggódni a pocakon maradt felesleg miatt, mert előbb vagy utóbb le fog olvadni magától is. Addig pedig érdemes azért egy-két pocaktakaró optikai tuninghoz folyamodni.

Milyen otthoni módszerekkel lehet könnyedén meghatározni, melyik évszaktípusba tartozunk? És mindenképp csak az évszaktípusnak megfelelően kell meghatározni ruhásszekrényünk színeit?

Erre számos lehetőséget találsz az interneten, de én azt gondolom, hogy az ember soha nem tudja magát elég objektíven nézni, ezért szükség van egy szakember véleményére is.

Egy stílustanácsadás alkalmával csak tanácsot kapsz arra vonatkozóan, hogy mi az, ami jól áll, és mi az, ami nem annyira. Azt, hogy mit kezdesz ezzel az információval, az csakis rajtad múlik.

Nekem például rettenetesen áll a fekete szín, ennek ellenére azért ritkán előfordul, hogy ehhez a színhez nyúlok reggel. És ez teljesen rendben van. A hangulat is meghatározza azt, hogy milyen színekre van szükségünk aznap. Viszont az tény és való, hogy ha egyszer megismered a színeidet, egy idő után Te magad is látni fogod, hogy mekkora a különbség jó és rossz között.

Nem csak kisgyermekes anyukák, de vállalkozó anyukák is olvasnak minket. Mit gondolsz, mennyiben határozza meg egy üzletmami sikerességét az öltözködési stílusa, énmárkája?

Hogy meghatározza-e, az nem kérdés! Pláne ha énmárkát épít, aminek elengedhetetlen velejárója a vállalkozó személye, kinézete, stílusa. Gondoljunk csak arra az esetre, hogy vajon manapság hol találkozik a leendő vevője vele először? Naná hogy a honlapján, vagy valamelyik social média felületén, és bizony az ott látottak alapján dönti el, hogy szimpatikus-e neki az illető, vagy sem.

Belebotlottam ebbe nálad: VIP personal shopping. Mesélj csak erről!

A VIP Personal Shopping a legkényelmesebb, legtakarékosabb szolgáltatásom idő terén, ami egyedülálló az országban. Az előre megbeszélt szempontok alapján egyedül kezdem a vásárlást, így Te megmenekülsz a legfárasztóbb résztől. Miután megtaláltam a legmegfelelőbb darabokat számodra, szólok, és neked nem lesz más dolgod, mint megjelenni a próbafülkében, és felpróbálni azt a nagy halom ruhát, amit kiválasztottam neked. Ezek után pedig már csak választanod kell, mi az amit szeretnél megvenni.

Egy stílustanácsadóval vásárolni befektetést jelent, de számos hosszútávú előnye van. Megtanulhatod, hogy hogyan vásárolj magadnak eredményesen és gyorsan; milyen színeket és fazonokat válassz, és mik azok, amiket már a vállfáról sem érdemes levenned. Ezzel elsősorban rengeteg feleslegesen kidobott pénzt, emellett pedig értékes időt és energiát spórolhatsz meg magadnak.

Ha nem akartok lemaradni Emese további stílustippjeiről, kövessétek Facebookon is >>
Valamint trendi galériáját a hétköznapokból megtaláljátok Instagramon >>

Tetszett a cikk? Oszd meg a többi anyukával is!

Kérdezett:

Szőke Klaudia

Válaszolt:

Puhala Emese, stílustanácsadó

Szólj hozzá!