Népszerű sportmárka veszélyeztetett faj

Népszerű sportmárka cserélte le logóját veszélyeztett fajokra

A krokodillogóról híres Lacoste sportmárka kiemelt tudatosságra hívta fel a figyelmet a veszélyeztetett fajokkal kapcsolatban úgy, hogy tíz különböző logót terveztetett krokodiljuk helyére – az egyedi logóval ellátott, limitált sportpólók megvásárlásával pedig így egy-egy haldokló fajon is segíthettek a vásárlók.

Az előkelő sportfelszereléseiről ismert márkának 328 000 dollárral sikerült zárnia nemes kezdeményezését, mely összeggel az állatvédelmi erőfeszítéseket támogathatták.

A korlátozott számban kapható daraboknak viszont nem csak maguk a logói jelképeztek tíz különböző, kihalófélben lévő állatot, de az egy-egy logóhoz/fajhoz tartozó darabszám is kifejezte mekkora is a probléma, amivel foglalkoznunk kellene  – például a szumátriai tigrisek száma kb. 350-re van becsülve ezen a bolygón, így csak 350 db póló készült tigrislogóval.

Mindegyik póló 185 dollárba került darabonként és szinte azonnal sikerült az egész kollekción túladniuk, azaz pontosan 1775 védett fajlogóval ellátott póló lelt gazdára.

Szerintünk ez egy szuper és rendkvül kreatív módja egy jótékony ügyre való felhívással vállalkozásunkon belül és ez a példa nem csak a természettudatosággunkat növelheti, de minket, üzletmamikat is inspirálhat, miképp is álljunk ki nevünkkel és márkánkkal a jó mellett!

A teljes, eredeti cikket angolul és a logózott pólók képeit itt érhetitek el >>

Tetszett? Oszd meg a többi anyukával is!

Szőke Klaudia

 

 

Szólj hozzá!