Hogyan szerezz pénzt - előnyös hitel anyukáknak

Hogyan szerezz pénzt az előrejutáshoz?

Ritkán beszélünk nyíltan pénzügyekről, mert valahogy belénk van kódolva, hogy nem illik. Pedig ma már mindenhez pénz kell, ha akarjuk, ha nem. Azt pedig elő kell valahogyan teremteni.

Szokták mondani, hogy a gazdag vállalkozók első millióját soha ne firtasd. Nem véletlenül. Én viszont azt szeretném, hogy a magyar (vállalkozó) anyukák első milliója sohasem legyen szégyellni- vagy eltusolnivaló dolog. 

Hogy egy sikeres vállalkozáshoz tőke szükséges? Hogy nincs a hátunk mögött egy mecénás, patronáló? Tudom. Sokan vagyunk így. Sőt, mi anyukák biztos anyagi hátteret csak ritkán, támogató családi, szellemi, vállalkozói közeget viszont annál inkább fel tudunk mutatni. De hogy lesz ebből pénzünk? Olyasvalamiből, amiről nem szeretünk hallani. Hitelből.

Miért félünk a hiteltől?

  • Mert kockázatos, 
  • mert nem látjuk előre a jövőt,
  • mert nem tudhatjuk, sikeresek leszünk-e, 
  • mert nem ismerjük a pénzügyi világot stb.

Lehet, hogy tudnál egy következő indokot is mondani, én viszont úgy hiszem, kifogásokkal nem megyünk semmire.

Nem tagadom, hogy hitel nélkül nyugodtabb lenne az életünk. De ha hiszel a márkádban, a vállalkozásodban, vagy ha vannak fontos, bakancslistás céljaid, akkor a hitelt befektetésként kell felfognod. Ha pedig így teszel, szinte mindegy is, milyen hitelről beszélünk.

Melyik hitelt válasszam?

Mert lehet, hogy tényleg 

  • egy személyi kölcsönre van szükséged, amely kicsit húzósabb kategória,
  • de az is lehet, hogy a vállalkozás miatt költözni szeretnétek, amihez meg a CSOK jönne jól.
  • Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Babaváró hitel is van már, tehát, ha épp egy újabb gyönyörű kisgyermeket vártok (vagy tervezitek), akkor egy ilyen összegű támogatással biztosan egyről a kettőre lehet jutni.

Hiszen mi, anyukák, tudjuk, hogy a kisbabánk nevelése mellett sem kell feltétlenül visszavonulnunk. Sőt, ha épp a babavilágban vállalkozunk, az anyaság plusz erőforrás. 

És amúgy is – magunk között vagyunk –, egy nő, egy anya mindenre képes. 

Akkor ne fogjon vissza az, hogy hirtelen kölcsönre van szükséged álmaid megvalósításához. Egy megbízható szakértővel, körültekintéssel, tervezéssel csak nyerhetsz.

Miért ne vágnál bele? 

Ha segítségre van szükséged, keress meg nyugodtan. A hitel nem ördögtől való, csak jól kell tudni kezelni. Abban pedig profi vagyok. Mert nekem ez az anyavállalkozásom.

Tetszett a cikk? Oszd meg a többi anyukával is!

Babus Edina hitel és CSOK szakértő

Szólj hozzá!