Varga Szilvia webfejlesztő origodesign

Szilvia megcsinálta – így hozd ki a potenciált magadból! | Origo-Design

Szilvi egy lelkes, teljesen tettrekész vállalkozómami, elege lett a tökölésből és inkább ő maga lett az a szakember, akire sokunknak szüksége van. Ő is ékesen bizonyítja, hogy igenis végezheted rugalmas munkaidőben, szívvel-lélekkel, azt amit csinálsz, ugyanakkor nem kell feláldoznod a gyermekeddel töltött idődet, főleg akkor nem, amikor azonnal szüksége van Rád.

Mivel foglalkoztál eddig?

Végzettségemet tekintve a középiskolában külkereskedelmi ügyintézőként végeztem, az egyetemen pedig gazdasági agrármérnökként pénzügy-számvitel szakon. Sajnos szorosan ehhez kapcsolódó munkában nem tudtam elhelyezkedni, mert mindenhol gyakorlatot kértek, de azt tudtam, hogy dolgozni szeretnék. Több helyen is megfordultam, de a legtöbb időt ügyfélszolgálati/adminisztratív területen töltöttem el. Ilyen pozícióból jöttem el szülni is.

Nagyon szerettem mindig emberekkel foglalkozni és megoldani a problémáikat, jó érzéssel töltött el, ha sikerült megoldást találni. Szerencsére gyorsan tanulok és elég precízen is dolgozom, így mindig sikeres voltam a munkámban, nagyon szerettem a kollégáimat, a főnökeimet és azt hiszem, ők is engem.

Ma pedig az Origo-Design.com webdesignere vagy. Minek a hatására váltottál pályát?

Mindig is kerestem valami olyan területet, amiben kreatív lehetek. Aztán amikor már itthon voltam a kisfiammal, szembejött velem egy hirdetés, ami webdesigner tanfolyamot hirdetett.

Már első olvasásra is azt éreztem, hogy ez kell nekem, de azért még napokig fontolgattam, hogy mi legyen, végül belevágtam és mai napig azt gondolom, hogy nagyon jó döntést hoztam. Egy új oldalamat ismertem meg ezáltal, sokat tanultam és tanulok mai napig is. Nem csak a webdesignról magáról, hanem ezt kiegészítendő az ehhez kapcsolódó marketingtevékenységről is, mert főleg a mai online világban ez elengedhetetlen része a mindennapoknak és annak, hogy egy vállalkozás beinduljon majd pedig fent is tudjon maradni. Emellett sok új kapcsolatra tettem szert, sok új embert ismertem meg, aminek szintén nagyon örülök.

Varga Szilvia webfejlesztő origodesign
Varga Szilvia webfejlesztő origodesign

Kristóf- Varga Szilvia, szabadúszó webdesigner 

 

Mi a legfőbb értéke, küldetése a márkádnak?

Női vállalkozóknak és (kis)gyermekes anyukáknak segítek abban, hogy merjenek belevágni az álmaik megvalósításába, hiszen nőként és anyaként ők is lehetnek sikeresek. Hiszem, hogy mindenkinek megvan a maga útja, csak sokszor nem tudjuk ezt megtalálni, felvállalni vagy csak nem merünk belevágni.

Szeretnék a vállukról terhet levenni azzal, hogy pl a weboldalukat én készítem el és így azt az időt, amit erre fordítottak volna önállóan, együtt tudják tölteni a családjukkal, gyermekükkel vagy esetleg épp a vállalkozásukon tudnak munkálkodni. Ma már elengedhetetlen, hogy legyen egy weboldal, amin keresztül az emberek tájékozódhatnak az adott márkáról, személyről, vállalkozásról. Legyen szó akár egy bemutatkozó weboldalról, egy adott termék vagy szolgáltatás oldaláról, vagy akár egy blogoldalról.

Sok anyuka a szülés után jön rá, hogy nem szeretne már visszamenni a régi munkahelyére, mert pl már nem nyújt neki annyit, amennyit előtte és nem érezné ott jól magát tovább; vagy szeretné végre megvalósítani önmagát és addig, amíg otthon van, kipróbálja a lehetőségeit és ha bejön, akkor pl tud otthonról is dolgozni, de már a saját vállalkozásában. De olyannal is találkoztam, hogy párhuzamosan futott a saját vállalkozása és a régi munkája és mikor már annyira biztos volt benne, váltott.

Bármelyik is legyen igaz az én ügyfeleimre, az biztos, hogy szükségük van egy profi weboldalra! 🙂

És én ebben segítek nekik, hogy ezzel a lépéssel is közelebb kerüljenek az álmaik megvalósításához!

Referencia: A megvalósító

Kristóf-Varga Szilvia munkája – A megvalósító

Gondolom voltál már a másik oldalon is és tudod milyen, ha nem találsz magadnak egy megfelelő szakembert, aki pontosan megérti a Te problémáidat vagy elképzeléseidet.

Bizony, sajnos én is megtapasztaltam milyen az, amikor számítasz egy hozzáértő segítségére, ő pedig nem elérhető, eltűnik, nem kapsz választ a kérdéseidre, pedig a weboldal elkészülte igencsak égető már – és ebben a helyzetben fogalmad sincs arról, hogy mit tegyél, ezért muszáj várnod, amíg az illető veszi a fáradságot és válaszol neked.

Ez a negatív tapasztalat is hozzájárult ahhoz, hogy webdesigner legyek és bár eddig sem voltam az, aki figyelmen kívül hagyta volna a hozzá fordulók kéréseit, de ezek után még határozottabb lettem abban, hogy én biztos, hogy soha nem akarnék ilyen rossz érzéseket okozni bárkinek és nem szeretném ha velem kapcsolatban is ilyen negatív tapasztalatok születnének. Ezért is szerepel a weboldalamon is többek között, hogy tőlem 2 munkanapon belül mindenki választ kap.

Referencia: termekfeltoltes.hu

Kristóf-Varga Szilvia munkája – Termékfeltöltés.hu

Mi volt igazán nehéz a vállalkozásod beindításakor?

Pici babával itthon elég mozgalmasak a mindennapok, de szerencsére könnyen össze tudtuk ezt hangolni a tanulással. Most, hogy már nagyobb a kisfiam, többet eljátszik egyedül is, így azért jobban tudok a munkára tudok koncentrálni.

Emellett egy vállalkozás beindítása mindig nagy feladat, de szerencsére a férjem mindenben támogat és támogatott eddig is.

A legnehezebb talán az az időszak, amíg az ember megismerteti magát, amíg bekerül a „köztudatba“, hogy ha valakinek logó/arculat/weboldal kell és azonosulni tud az én értékrendemmel illetve amit én közvetítek, akkor engem keressen meg és hozzám forduljon segítségért. A webdesign területén is sokan munkálkodunk már, nehéz újat mondani/mutatni, de hiszek abban, hogy mindenki a magának megfelelő szolgáltatót találja meg, akivel tökéletesen együtt tud működni.

Varga Szilvia webfejlesztő origodesign

Kristóf-Varga Szilvia hivatalos honlapja (katt a képre)

Hogyan éled meg a szabadúszást anyaként?

Szeretem a szabadságot, amit ez a munka ad.

Szeretem, hogy bármikor itt tudok lenni a kisfiam számára és hogy rugalmasan tudom végezni a teendőimet. Ez főleg akkor lesz fontos, amikor elkezdjük közösségbe szoktatni őt, mert nem mindegy, hogy ha bármi van, mikorra érek oda érte.

Jut mindenre időm és nem kell a napi munkába járás miatt sem aggódnom, stresszelnem. Kötetlen a munkaidőm és magam osztom be az időmet.

Ez a munka kikapcsol, feltölt és tényleg nem kell amiatt izgulnom, hogy mikor végzek a feladataimmal vagy esetleg másra kell várnom, hogy megoldjak egy munkafolyamatot, mint ez egy munkahelyen történik általában.

Örülök, hogy belevágtam, sok új embert ismertem meg ezáltal, sokat tanulok és tapasztalok.

Ha egy dolgot tanácsolhatnál csak egy vállalkozni vágyó családanyának, mi lenne az?

Ne féljenek belevágni abba, amit igazán szeretnének csinálni. Ha egy kicsit is úgy érzik, hogy amit szülés előtt csináltak, az már nem igazi és lenne más, amiben ki tudnak teljesedni, akkor csinálják!

Minden kezdet nehéz, de idővel szépen kialakul minden és elégedettek és boldogok lesznek az új munkájukkal.

Pontosan tudom, hogy mik azok a dilemmák, kérdések, amik visszavethetnek egy családanyát a nagy döntés meghozatalától, de csak támogatni tudok ebben minden hasonló helyzetben lévő nőt és anyát, hogy igenis van más lehetőség is.

A vállalkozás beindításhoz pedig logó, arculat és weboldal tekintetében nagyon szívesen állok rendelkezésükre! 🙂

Origo-Art - Varga Szilvia

Kristóf-Varga Szilvia másik, a művészeti oldalt megtámogató honlapja – kukkants be ide is! (Katt a képre)

Tetszett a cikk? Oszd meg a többi anyukával is és ne felejtsd el lájkolni Szilvia Facebook oldalát, hogy továbbra is nyomon követhesd munkáját!

Szőke Klaudia

Szólj hozzá!