Egy családi vállalkozás a természetesebb világért | PureWorld.hu

A Grónás házaspár egy igazán kreatív dolgot művel, mivel belevágtak olyasminek a menedzselésébe, ami keveseknek sikerül: egy családi vállalkozást úgy, hogy közben egy egészséges családi modellt is fenntartanak. Mint a beszélgetésből kiderül, Ádámnak és Edinának is nagyon fontos az alkotás öröme és a tudatos gyermekfejlesztés, így eszerint jött számukra az ötlet, hogy ezt a kettőt ötvözzék.

Mit kell tudnunk rólatok?

Ádám: – Jelenleg 2 gyermeket nevelünk a feleségemmel (Grónás Edina). Eredetileg mindketten villamosmérnökök vagyunk. Gyerekkorunk óta szeretünk szerelni, alkotni, tervezni. Hobbyként indítottuk a fával való foglalkozást. A feleségem megtervezte én pedig kiviteleztem a saját részre készített bútorokat.


Mikor, minek a hatására fogalmazódott meg bennetek, hogy megalapítsátok a PureWorld.hu webshopot?

Ádám: – Megismerkedtem a természetes játékokkal a gyermekeim kreativitásának megőrzése és kibontakoztatása miatt. Ebből született az ötlet hogy mi is szeretnénk valami hasonlót kitalálni.

Edina: – Igen, mikor 1éves lett az első gyermekünk hatalmas játéktenger közepén találtuk magunkat úgy, hogy a gyerek semmivel nem szeret igazán játszani. Így elkezdtünk megoldást keresni. Egy program keretében megismerkedtünk a Montessori játékokkal ahol megfogott egy játék, ami a gyermekeknek segít elsajátítani a számokat azáltal hogy a gyermek az ujját többször végig tudja húzni az érdes felületű számon. Ebből jött egy gondolat hogy mi lenne ha a fával ötvöznénk ezt a játékos tanulási módot. Így készült el az első tábla ami az abc-s volt.


Mire fókuszáltok leginkább a vállalkozás által?

Célunk az, hogy a gyermekeknek egy játékosan fejlesztő természetes játékot adjunk, ami a szellemi és a fizikai készségeiket is fejleszti. Mindemellett egy „nyitott végű” játék ahol a gyermek kreativitásán múlik annak használata. Feltöltheti a gyermek babbal, gyurmával, lencsével stb.

Használhatja az ujját vagy akár a pálcát is a betűk, számok tanulásához.

A különféle használati mód esetén a gyermekben rögzülnek az elsajátított formák így a számok és a betűk tanulása az iskolában már könnyebb feladat lesz.

fajátékok pureworld

Egy tisztább és természetesebb világ gyermekeinknek – klikk a képre! 🙂

Hány boldog tulajdonosa van most a fajátékaitoknak?

Jelenleg 30 anyuka gyermekei élvezhetik készségfejlesztő tábláinkat.

Mi volt az a probléma, amivel szembe kellett néznetek a legelején?

Anyagválasztás mind a fa, mind a kezelő anyag területén kihívást jelentett. A természethez legközelebbi állapotban szeretném átadni a termékemet a gyerekeknek. Az egészségre teljes mértékben ártalmatlan anyagok felkutatása jelentett kihívást.

Hogyan élitek meg a vállalkozást szülőkként?

Edina: – A nagyobbik gyermekünk most kezdte az ovit, a kicsi még otthon van.  Megosztjuk a feladatokat amit csak lehetséges. Igyekszünk a folyamatokat gyorsítani a termékkínálatot bővíteni.

Ádám: – Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy könnyű összeegyeztetni a munkát, a családot és a vállalkozást. A feleségemmel minden este azon brainstormingolunk hogyan tudjuk könnyíteni gyorsítani a folyamatokat, illetve színesíteni a termékkínálatot. Kisebb célokat tűzünk ki és azokat próbáljuk elérni.

És így a végére, melyet újonnan minden interjúalanyunktól megkérdezünk, akik anyaként, szülőként saját üzletet indítottak: ha egy dolgot javasolhatnátok csak egy vállalkozni vágyó családanyának vagy családapának, mi lenne az?

Már az elején érdemes megfogalmazni a célt, hogy tudd, hogy merre tartasz. 🙂

Tetszett a cikk? Oszd meg a többi anyukával is!

Szőke Klaudia

Szólj hozzá!